Piletina s pirinčem
Piletina s pirinčem
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 60 min.
Sastojci:
* 4 kašike maslinovog ulja
* 500 g pilećeg belog mesa
* 4 kašike soja sosa
* 2 glavice crnog luka
* 2 čena belog luka
* 400 g pelata paradajza
* 800 ml pileće supe
* 200 g integralnog pirinča
* 100 g mladog spanaća
* mleveni biber
* malo sušenog bosiljka
* so
Priprema:
1. Piletinu iseći na trake, crni luk očistiti i iseći na rebarca, a beli luk ispasirati.
2. Integralni pirinač obariti u pilećoj supi, ocediti ga od suvišne tečnosti i ostaviti po strani.
3. U tiganju zagrejati maslinovo ulje, pa ubaciti piletinu i pržiti je neprekidno mešajući dok blago ne porumeni. Pred kraj prženja dodati soja sos. Piletinu izvaditi rešetkastom kašikom i ostaviti na toplom.
4. U masnoću od mesa dodati crni luk i nastaviti prženje dok luk ne omekša i ne porumeni.
5. Vratiti piletinu u tiganj, pa dodati pelat paradajza, pasirani beli luk i bosiljak. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi oko 15 minuta.
6. Na kraju umešati mladi spanać i kuvati još nekoliko minuta dok ne svene. Gotovo jelo poslužiti uz obareni pirinač.