Pileći paprikaš
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 80 min.
Sastojci:
* 700 g pilećeg belog mesa
* 5 krompira srednje veličine
* 3 glavice crnog luka
* 4 čena belog luka
* 400 g pelata paradajza
* 500 ml pileće supe iz kocke
* 1 kašika dimljene mlevene paprike
* 1/2 kašičice bosiljka
* 2 kašike domaće masti
* 2 kašike svežeg peršuna
* mleveni biber
* so
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, beli luk sitno iseckati.
2. Krompir oguliti i iseći na krupnije kocke, piletinu takođe iseći nakrupno.
3. U šerpi rastopiti mast, ubaciti crni luk i pržiti ga povremeno mešajući dok ne postane staklast.
4. Ubaciti beli luk i propržiti 30 sekundi, pa dodati piletinu i pržiti je povremeno mešajući desetak minuta.
5. Sipati samleveni pelat paradajza i malo pileće supe, te promešati i prokuvati. Ubaciti krompir, pa poklopiti i kuvati na umerenoj temperaturi dolivajući povremeno preostalu supu dok meso i krompir potpuno ne omekšaju.
6. Pred kraj kuvanja umešati mlevenu dimljenu papriku, posoliti i pobiberiti po ukusu. Gotovo jelo posuti seckanim peršunom.