Pileća prsa sa čipsom od tikvica
Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa
3 mlade tikvice
200 g mocarele
100 g čeri paradajza
origano
200 g tzatziki salate
Za čips od tikvica
3 tikvice
1 jaje
200 g brašna
40 g parmezana
1 kašika origana
1/2 kašičice belog luka u granulama
so, ulje
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. Pileće belo meso uzdužno iseći na krupnije komade pa svaki komad poprečno zaseći više puta da bi se dobio prostor za punjenje. Posoliti ga po ukusu i posuti origanom.
2. Čeri paradajz i mozarelu iseći na kolutove.
3. U proreze piletine staviti po jedan kolut mocarele i paradajza.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega punjenu piletinu. Peći je u zagrejanoj rerni na 200°S dok ne porumeni.
5. Dok se piletina peče pripremiti čips od tikvica. Tikvice oguliti i iseći na štapiće. Posoliti ih i ostaviti da puste sok. Posebno sjediniti brašno, parmezan, origano i beli luk u granulama. Tikvice umočiti u umućena jaja a potom u pripremljeni panir. Pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
6. Pečenu piletinu poslužiti uz čips od tikvica i tzatziki salatu.
Savet: Panirane štapiće tikvica možete ispeći i u rerni
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!