Pileća čulama
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 80 min.
Sastojci:
* 600 g pilećeg belog mesa s kostima
* 2 kašike domaće masti
* 1 kašika brašna
* 1 kašika mešavine suvih začina
* 1/2 kašičice tucane paprike
* 2 kašike seckanog lista peršuna
* so
Priprema:
1. Piletinu ubaciti u šerpu, preliti je vodom i dodati kašiku mešavine suvih začina. Kuvati dok meso ne omekša a zatim ga ocediti od tečnosti a tečnost od kuvanja sačuvati.
2. Prohlađeno meso odvojiti od kostiju i iskidati na komade.
3. U šerpi na otopljenoj masti propržiti brašno a zatim dodati piletinu te sve zajedno kratko propržiti. Postepeno dolivati sačuvanu supu i nadalje kuvati desetak minuta na umerenoj temperaturi dok se ne dobije željena gustina jela.
4. Pred kraj kuvanja umešati tucanu papriku, peršunov list i malo soli po potrebi. Gotovo jelo poslužiti uz pire-krompir.