Pica s podlogom od karfiola
za 1 osobu
mrsno jelo
priprema: 25 min.
pečenje: 30 min.
Sastojci:
Za podlogu od karfiola:
* 1/2 glavice karfiola
* 2 kašike parmezana
* 1 jaje
* 1/2 kašičice belog luka u prahu
* 1 kašika seckanog peršuna
* so
Za nadev:
* 4 kašike kečapa
* nekoliko kolutova pečenice
* nekoliko kolutova kulena
* 100 g šampinjona
* 50 g mocarele
* origano
* ulje
Priprema:
1. Karfiol usitniti u električnom secku i obariti na pari. Zatim ga preručiti na gazu i dobro ocediti od suvišne tečnosti.
2. Oceđeni karfiol sjediniti s jajetom, parmezanom, belim lukom u prahu i seckanim peršunom. Posoliti po ukusu i dobro izmešati.
3. Okruglu tepsiju prečnika 25 cm izvrnuti naopačke i obložiti papirom za pečenje. Naneti smesu od karfiola i oblikovati okruglu podlogu za picu. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok podloga blago ne porumeni.
4. Dok se podloga peče šampinjone iseći na listove i propržiti na malo ulja a mocarelu iseći na kockice.
5. Nakon dvadesetak minuta pečenja podlogu izvaditi iz rerne. Premazati je kečapom, rasporediti po njoj kolutove pečenice i kulena i posuti šampinjonima, mocarelom i origanom. Vratiti u rernu i peći još desetak minuta.