Pastirska pita sa sočivom

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 5 osoba
posno jelo
priprema: 80 min.

Sastojci:
* 1 šolja od 200 ml narandžastog sočiva
* 1 l supe od povrća
* 2 srednje glavice ljubičastog luka
* 100 g pirea od paradajza
* 200 g šampinjona
* 1 srednja šargarepa
* 120 g mladog graška
* 1 kašičica dimljene mlevene paprike
* 600 g belog krompira
* 40 g putera
* 1 jaje
* mleveni biber
* ulje
* so

Priprema:
1. Krompir oguliti i iseći na listove, a zatim ga obariti u slanoj vodi. Ispasirati ga, pa dok je još topao sjediniti s puterom. U prohlađeni pire umešati jaje. Ostaviti ga po strani dok se priprema varivo.
2. Ljubičasti luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu oguliti i izrendati nakrupno, šampinjone iseći na listove.
3. U šerpi na malo ulja propržiti ljubičasti luk da omekša, dodati pastu od paradajza, te sve zajedno kratko propržiti.
4. Ubaciti šampinjone i dinstati ih dok suvišna tečnost ne uvri. Dodati šargarepu i mladi grašak, pa sve zajedno kratko propržiti.
5. Umešati sočivo i nadalje dinstati dolivajući pomalo supe dok povrće ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Začiniti mlevenom paprikom, posoliti i pobiberiti.
6. Smesu prebaciti u nauljenu vatrostalnu činiju i poravnati. Pire-krompir preručiti u poslastičasti džak i istisnuti ga preko povrća.
7. Peći na 200°C oko 30 minuta dok krompir ne počne blago da rumeni.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category