Paprike punjene piletinom
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 30 min.
kuvanje: 60 min.
Sastojci:
* 8 srednjih paprika babura
* 500 g pilećeg belog mesa
* 1 glavica crnog luka
* 1 veća šargarepa
* 1 kriška celera
* 100 g integralnog pirinča
* 1 kašičica mlevene paprike
* 1/2 veze peršunovog lista
* mešavina suvih začina
* mleveni biber
* 1 l gustog soka od paradajza
* pileća supa po potrebi
* ulje
Priprema:
1. Paprike izdubiti i očistiti od semena. Pileće belo meso samleti, crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu i celer oguliti i izrendati nakrupno.
2. Integralni pirinač obariti i ocediti od suvišne tečnosti. Peršunov list sitno iseći.
3. U činiji sjediniti mlevenu piletinu, crni luk, šargarepu i celer, dodati obareni pirinač, mlevenu papriku, peršun i začine po ukusu. Sastojke umesiti rukom da se dobro povežu.
4. Filom od mesa i povrća napuniti unutrašnjost paprika.
5. U veću šerpu sipati sok od paradajza i malo pileće supe pa kuvati dok ne proključa. Ubaciti paprike i doliti još malo supe po potrebi koliko je potrebno da tečnost prekrije paprike. Nastaviti kuvanje dok tečnost ne proključa a zatim smanjiti temperaturu, poklopiti punjene papirike i kuvati ih dok ne omekšaju.