paprikas sa sampinjonima

Paprikaš sa šampinjonima

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Paprikaš sa šampinjonima
za 4 osobe
posno jelo
priprema: 70 min.

Sastojci:
* 1,2 kg šampinjona srednje veličine
* 3 srednje glavice crnog luka
* 3 srednje šargarepe
* 1 manji struk praziluka
* 4 srednja čena belog luka
* 1,5 cm korena đumbira
* 2 ravne kašike senfa
* 2 kašike brašna
* 100 ml belog vina
* 1/2 kašičice dimljene mlevene paprike
* 2 kašike seckanog lista peršuna
* 400 g spiralne testenine
* mleveni biber
* ulje
* so

Priprema:
1. Šampinjone iseći na deblje listove, crni luk i praziluk očistiti i iseći na kockice, šargarepu oguliti i iseći na kolutove. Beli luk i koren đumbira očistiti i izrendati nasitno.
2. U većoj šerpi na zagrejanom ulju propržiti crni luk da postane staklast. Dodati šargarepu, te i nju kratko propržiti da napola omekša.
3. Ubaciti praziluk i šampinjone, te sve zajedno dinstati u sopstvenom soku koji su pečurke pustile dok tečnost ne uvri.
4. Posuti brašnom i promešati, pa sipati belo vino i malo vode. Kuvati neprekidno mešajući dok ne proključa. Dodati senf, mlevenu dimljenu papriku, rendani beli luk i đumbir, pobiberiti i posoliti po ukusu.
5. Sipati malo vode po potrebi da bi se dobila željena gustina jela i kuvati dok svi sastojci ne omekšaju.
6. Testeninu obariti u slanoj vodi i poslužiti je kao prilog uz gotovo jelo. Jelo posuti seckanim peršunom.

Savet:
Paprikaš možete praviti i od drugih vrsta pečuraka, ali birajte mlade izdanke radi kraćeg kuvanja!

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category