Panirane pileće rolnice
priprema: 60 min.
mrsno jelo
Sastojci:
* 1 veće pileće belo meso bez kostiju
* 1 kašika senfa
* 100 g dimljene pečenice
* 120 g kačkavalja
* 1 šaka rukole
* 2 krupna jajeta
* 150 g brašna
* 50 g parmezana
* 150 g prezli
* mleveni biber
* so
* ulje
Priprema:
1. Pileće belo me uzdužno preseći napola, a zatim svaku polovinu poprečno preseći napola da bi se dobile ukupno četiri šnicle.
2. Uzeti jednu šniclu, prekriti je prozirnom folijom i istanjiti tučkom za meso. Posoliti je i pobiberiti, te premazati senfom.
3. Kačkavalj i pečenicu iseći na tanke listove. Preko začinjene pileće šnicle naneti nekoliko listova pečenice i kačkavalja, pa staviti malo rukole. Bočne stranice šnicle presaviti prema sredini i sve zajedno urolati. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još rolnica (rukolu stavljati po želji).
4. Rolnice uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u mešavinu parmezana i prezle.
5. U šerpici zagrejati lje i pržiti na njemu rolnice s obe strane dok ne porumene. Vaditi ih na papirni ubrus da bi upio suvišnu masnoću.