Musaka s pečenom paprikom
Sastojci:
* 1 kg krompira
* 500 g mlevene junetine
* 1 veća glavica crnog luka
* 2 šargarepe
* 1 kriška celera
* 150 ml paradajz soka
* 5 fileta pečene paprike
* 3 jajeta
* 3 dl jogurta
* biber
* ulje
* so
ISPROBAJTE I… Musaku sa boranijom
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu i celer oguliti i takođe iseći na kockice.
2. Na malo ulja propržiti crni luk a potom dodati šargarepu i celer te i njih kratko propržiti.
3. Ubaciti mlevenu junetinu i pržiti je dok ne promeni boju.
4. Sipati paradajz sok i nadalje dinstati na umerenoj temperaturi dolivajući vodu po potrebi dok svi sastojci ne omekšaju a suvišna tečnost ne uvri.
5. Krompir oguliti i izrendati nakrupno. Posoliti ga i ocediti od suvišne tečnosti, pa preliti s tri kašike ulja i promešati.
6. Filete pečene paprike iseći na trake.
7. Vatrostalnu posudu nauljiti i po dni rasporediti rendani krompir. Preko njega naneti smesu od mesa, i prekriti je trakama pečene paprike.
8. Posebno umutiti jogurt i jaja s malo soli i preliti preko paprike.
9. Pripremljenu musaku peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!