18.02.2022 Glavna jela

Monsinjor šnicle u sosu

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 5 osoba
mrsno jelo
priprema: 40 min.

Sastojci:
* 8 manjih ćurećih šnicli
* 8 većih listova suvog vrata
* 8 listova kačkavalja
* 150 g brašna
* mleveni biber
* ulje
* so
Za sos:
* 50 g putera
* 2 kašike brašna
* 300 ml mleka
* 200 ml pavlake za kuvanje
* mešavina suvih začina

Priprema:
1. Ćureće šnicle blago istanjiti tučkom za meso, posoliti ih i pobiberiti pa uvaljati u brašno. Višak brašna istresti pa šnicle pržiti na vrelom ulju s obe strane dok ne porumene.
2. Pržene šnicle prekriti listovima suvog vrata i odozgo rasporediti listove kačkavalja. Poklopiti i peći 1-2 minuta na umerenoj temperaturi dok se sir ne rastopi.
3. Posebno pripremiti sos. U šerpici na otopljenom puteru propržiti brašno a zatim postepeno sipati vruće mleko i pavlaku pa kuvati neprekidno mešajući žicom dok se ne zgusne. Dodati mešavinu suvih začina po ukusu.
4. Gotove šnicle ubaciti u širu posudu sa sosom.

Savet: Nakon što se šnicle ubace u sos ne sme se mešati već poklopiti i ostaviti do služenja.

Potpisi:
1. Šnicle uvaljati u brašno
2. Propržiti ih na ulju
3. Naneti listove suvog vrata
4. Prekriti listovima sira
5. Pripremiti bešamel sos
6. Šnicle ubaciti u sos

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category