meksicke lazanje
09.03.2023 Glavna jela

Meksičke lazanje

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 45 min.
pečenje: 40 min.

Sastojci:
* 16 listova kora za lazanje
* 400 ml gustog domaćeg paradajza
* 1 kašičica origana
* 500 g pilećeg belog mesa
* 100 g kukuruza šećerca
* 300 kačkavalja
Za bešamel sos:
* 50 g putera
* 2 kašike brašna
* 400 ml mleka
* so

Priprema:
1. Pileće belo meso obariti u slanoj vodi, ocediti ga od suvišne tečnosti i samleti u blenderu.
2. Domaći sok od paradajza kratko prokuvati s origanom da se zgusne.
3. Za pripremu bešamel sosa u manjoj šerpici rastopiti puter, dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno sipati mlako mleko i nadalje kuvati neprekidno mešajući dok se ne dobije ređi sos. Posoliti po ukusu.
4. U tepsiju sipati malo soka od paradajza i odozgo rasporediti četiri lista kora za lazanje. Preko njih naneti malo bešamel sosa, posuti mlevenom piletinom, rendanim kačkavaljem i kukuruzom, pa preklopiti novim redom kora. Na kore naneti malo soka od paradajza, ponovo rasporediti piletinu, sir i kukuruz, te preliti bešamelom. Postupak filovanja ponaviti još jednom. Završiti poslednjim redom kora, preliti ih bešamelom i posuti sirom.
5. Lazanje peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok kore ne omekšaju i ne upiju potrebnu tečnost.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category