Mediteranske šnicle
Mediteranske šnicle
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 20 min.
mirovanje: 60 min.
pečenje: 50 min.
Sastojci:
* 4 deblje šnicle od pilećeg belog mesa
* 1 mala tikvica
* 1/2 malog patlidžana
* 120 g kačkavalja
Za marinadu:
* 60 ml maslinovog ulja
* 50 ml soka od limuna
* 4 čena belog luka
* 1/2 veze peršuna
* so
Za prilog:
* 1 tikvica
* 1 patlidžan
* 3 šargarepe
* 1 glavica belog luka
* 500 g krompira
Priprema:
1. Za pripremu marinade sjediniti maslinovo ulje, sok od limuna, pasirani beli luk, seckani peršun i malo soli.
2. Pileće šnicle zaseći odozgo više puta, preliti ih marinadom i ostaviti da odstoje u frižideru oko sat vremena.
3. Tikvicu i patlidžan iseći na listove i preliti ih s malo marinade. U proreze od piletine utisnuti listove patlidžana i tikvice.
4. Za pripremu priloga, patlidžan i tikvicu zajedno s korom iseći na deblje kolutove, krompir oguliti i iseći na kriške, a šargarepu na krupnije komade. Beli luk očistiti, pa čenove ostaviti u komadu.
5. Isečeno povrće preliti ostatkom marinade i promešati. Pileće šnicle poslagati u pleh obložen papirom za pečenje, a oko njih rasporediti povrće. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko sat vremena. Pred kraj pečenja meso posuti rendanim kačkavaljem i peći još pet minuta dok se sir ne rastopi.