Medaljoni u umaku od pečuraka
Sastojci:
* 2 srednja svinjska filea
* 1 veći struk praziluka
* 250 g šampinjona
* 1 dl pavlake za kuvanje
* 1 kašika senfa
* 1 kašika gustina
* 2 dl juneće supe
* biber
* ulje
* so
ISPROBAJTE I… Pohovane krmenadle sa senfom
Priprema:
1. Svinjske filee očistiti od masnoće i žilica, pa iseći na krupnije komade. Svaki komad vetrikalno postaviti na dasku i istanjiti preko najlon kese tučkom za meso. Šnicle začiniti, pa krajeve presaviti prema sredini kako bi se oblikovali medaljoni.
2. U tiganju zagrejati ulje pa spuštati u njega medaljone sa završecima okrenutim nadole, i pržiti ih najpre s jedne a potom i s druge strane dok ne porumene.
3. Praziluk očistiti i iseći na kockice, šampinjone na listove.
4. Na malo ulja propržiti praziluk a potom dodati pečurke i pržiti ih dok suvišna tečnost koju su pustile ne uvri. Smesu izmiksati u blanderu pa vratiti u šerpu.
5. Gustin razmutiti u junećoj supi, te sipati u kašu od pečuraka. Dodati pavlaku za kuvanje, senf i začine po ukusu pa kuvati dok ne proključa.
6. Potom ubaciti pržene medaljone, te sve zajedno kuvati još pet minuta.
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!