Marinirani pileći ražnjići
Marinirani pileći ražnjići
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 50 min.
mirovanje: 12 sati.
Sastojci:
* 500 g pilećeg belog mesa
* 300 ml mleka
* 1 crvena paprika babura
* 1 zelena paprika babura
* 1 glavica ljubičastog luka
Za marinadu:
* 80 ml maslinovog ulja
* sok od 1 limuna
* 4 čena belog luka
* 1 kašičica dimljene mlevene paprike
* 1 kašičica sušene majčine dušice
* 1 kašičica origana
* malo soli
* malo mlevenog bibera
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na krupnije kocke, preliti ga mlekom da ogrezne, pa poklopiti i ostaviti da prenoći u frižideru.
2. Odstojalo meso ocediti od mleka. Crvenu i zelenu papriku očistiti od semena i drške, pa iseći na krupnije kocke.
3. Posebno pripremiti marinadu. Sjediniti maslinovo ulje, sok od limuna, pasirani beli luk, dimljenu mlevenu papriku, sušenu majčinu dušicu, origano, so i biber.
4. Polovinu marinade preliti preko mesa, a drugu polovinu preko povrća, te dobro izmešati. Meso i povrće ostaviti da se marinira u frižideru 30 minuta.
5. Na štapiće za ražnjiće naizmenično poređati meso i povrće. Ražnjiće peći u gril tiganju ili na roštilju dok ne porumene sa svih strana.