Lazanje sa šunkom
Sastojci:
250 g testa za lazanje
430 g šunkarice
250 g gaude
120 g parmezana
7 dl mleka
5 kašika brašna
mešavina suvog biljnog začina
so, biber
ISPROBAJTE I… Integralne palačinke sa ajvarom
Priprema:
1. Najpre pripremiti bešamel sos. U hladnom mleku izmutiti brašno tako da ne ostanu grudvice.
2. Dodati mešavine suvog biljnog začina, te posoliti i pobiberiti po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje žicom.
3. Kada počne da vri, umešati 80 g parmezana, a zatim skloniti s ringle.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje, pa poređati red testa. Preliti ga bešamelom i poređati listove šunkarice. Narendati sir i nastaviti s ređanjem dok se ne potroši sav materijal.
5. Poslednju koru premazati bešamelom i posuti preostalim parmezanom.
6. Peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 30 minuta.
7. Pečene lazanje ostaviti kratko da se prohlade, a zatim ih iseći i poslužiti.
Recept Verice Jovanović iz Niša
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!