Lazanje s tortiljama
Lazanje s tortiljama
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 45 min.
pečenje: 40 min.
Sastojci:
* 11 manjih tortilja
* 1 veća glavica crnog luka
* 500 g mlevene junetine
* 350 ml soka od paradajza
* 50 g putera
* 2 kašike brašna
* 500 ml mleka
* 300 g kačkavalja
* origano
* mleveni biber
* ulje
* so
Priprema:
1. Za pripremu fila, crni luk očistiti i iseći na kockice, pa propržiti na malo ulja. Dodati mlevenu junetinu i pržiti je dok ne promeni boju. Sipati 150 ml soka od paradajza, dodati origano i malo soli po ukusu, pa nadalje dinstati dok suvišna tečnost ne uvri.
2. Za pripremu bešamel sosa, u šerpici rastopiti puter, dodati brašno i kratko propržiti. Sipati toplo mleko neprekidno mešajući žicom i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne. Posoliti po ukusu.
3. Svaku tortilju premazati s malo bešamel sosa, naneti dve kašike fila od mesa i štapić kačkavalja. Bočne stranice presaviti prema sredini, pa sve zajedno urolati.
4. U tepsiju sipati preostali sok od paradajza, poslagati punjene rolnice i preliti ih bešamel sosom. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta.
5. Preostali kačkavalj izrendati nakrupno. Pred kraj pečenja, lazanje posuti rendanim sirom i vratiti u rernu da se zapeku još 5 minuta.