15.03.2021 Glavna jela

Lazanje od makarona sa ćuretinom

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Foto: Ženja Aćimović

 

za 6 osoba

mrsno jelo

priprema: 50 min.

pečenje: 45 min.

 

Sastojci:

Za preliv:

* 1 veća glavica crnog luka

* 2 manje šargarepe

* 450 g ćurećeg mlevenog mesa

* 250 g paradajz pelata

* origano

* biber

* ulje

* so

Ostali sastojci:

* 500 g makarona

* 500 ml pavlake za kuvanje

* 200 g kačkavalja + 150 g za posipanje

* 2 kašike peršunovog lista

* 2 jajeta

* so

 

Priprema:

1. Prvo pripremiti preliv. Crni luk i šargarepu očistiti i iseći na kockice pa propržiti na malo ulja.

2. Dodati mleveno meso i pržiti ga dok ne promeni boju. Ubaciti paradajz pelat isečen na kockice i dinstati na umerenoj temperaturi dok suvišna tečnost ne uvri. Dodati origano i začine po ukusu.

3. Dok se preliv kuva makarone obariti u slanoj vodi a potom ih ocediti od suvišne tečnosti. Sipati pavlaku za kuvanje, dodati rendani sir, jaja i peršun, pa promešati.

4. Odgovarajuću tepsiju nauljiti i rasporediti u nju polovinu smese od makarona. Poravnati je pa preliti umakom od mesa i preko njega naneti preostalu smesu od makarona.

5. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta. Pred kraj pečenja posuti sirom i vratiti u rernu da se dopeče.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category