Krompirača s lososom
za 5 osobaposno jelo
priprema: 25 min.
pečenje: 90 min.
Sastojci:
* 1 kg belog krompira
* 1 veća šargarepa
* 1 koren peršuna
* 100 g šampinjona
* 1 veća glavica crnog luka
* 2 čena belog luka
* 2 kašike brašna
* 1 ravna kašika mlevene paprike
* mleveni biber
* 30 ml ulja
* 400 g lososa
* so
Priprema:
1. Beli krompir, šargarepu i koren peršuna oguliti i iseći na kolutove.
2. Crni luk očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati. Šampinjone iseći na listove.
3. U vanglici sjediniti krompir, šargarepu, koren peršuna, šampinjone, crni i beli luk. Posuti brašnom, mlevenom paprikom, posoliti i pobiberiti, pa preliti uljem i promešati.
4. Smesu preručiti u vatrostalnu činiju i preliti vodom da sastojci ogreznu. Odozgo utisnuti kotlete lososa.
5. Peći u zagrejanoj rerni dok krompir ne omekša i dok se tečnost ne zgusne.