![gnezda s pecurkama](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2024/05/Gnezda-s-pecurkama-370x280.jpg)
![krmenadle u sosu od krastavaca](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/uploads/2024/05/Krmenadle-u-sosu-od-krastavaca.jpg)
Krmenadle u sosu od krastavaca
![Favorite Favorite](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/img/heart.png)
![Loading Loading](https://www.bakinakujna.rs/wp-content/plugins/wp-favorite-posts/img/loading.gif)
Krmenadle u sosu od krastavaca
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 20 min.
pečenje: 30 min.
Sastojci:
* 8 tanjih krmenadli
* 8 kašika brašna
* 1 veća glavica crnog luka
* 4 čena belog luka
* 2 kašike senfa
* 800 ml juneće supe iz kocke
* 2 lovorova lista
* 120 g kiselih krastavaca
* 200 ml pavlake za kuvanje
* biber
* so
* ulje
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na rebarca, beli luk ispasirati, a kisele krastavce izrendati nakrupno.
2. Krmenadle začiniti po ukusu i uvaljati u brašno, a potom ih propržiti na vrelom ulju s obe strane da blago porumene. Izvaditi ih iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od mesa propržiti crni i beli luk, a zatim posuti s dve ravne kašike brašna i dobro izmešati žicom da se zgusne.
4. Sipati juneću supu i pavlaku za kuvanje, dodati senf, rendane krastavce, lovorov list i začine po ukusu, te kuvati dok ne proključa.
5. Pržene krmenadle poslagati u tepsiju i preliti ih pripremljenim umakom.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 min. Poslužiti uz pire krompir ili testeninu po želji.