Krmenadle u saftu
za 4 osobe
Vreme pripreme: 70 min.
Mrsno jelo
Sastojci:
8 krmenadli
2 glavice crnog luka
2 dl milerama
1 kašika brašna
1 kašika mlevene paprike
mešavina začina
1 kašika paradajz pirea
biber, ulje
Za prilog od krompira:
1 kg krompira
2 glavice crnog luka
mešavina začina
biber, ulje
Priprema:
1. Krmenadle istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Crni luk propržiti na vrelom ulju, potom dodati krmenadle, te i njih kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok meso ne omekša. Krmenadle izvaditi i ostaviti na toplom.
3. Dinstanom luku dodati paradajz pire, mlevenu papriku, brašno i mileram, pa promešati i kratko prokuvati. Zatim doliti malo vode da bi se dobio ređi sos. Krmenadle vratiti u sos i kratko prokuvati.
Prilog od krompira:
1. Krompire sa ljuskom obariti i ih ostaviti da se ohlade, a zatim ih oguliti i iseći na kolutove.
2. Crni luk iseći na kockice i propržiti na vrelom ulju da porumeni. Dodati krompir i začine po ukusu te polako promešati.