Kineska piletina
Kineska piletina
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 60 min.
Sastojci:
* 500 g pilećeg belog mesa
* 200 g šampinjona
* 2 srednje šargarepe
* 1 mlada tikvica
* 200 g kineskog kupusa
* 1 manji struk praziluka
* 200 g integralnog pirinča
* 100 ml soja sosa
* 1 kašika gustina
* so
Priprema:
1. Piletinu iseći na trake, preliti je s malo soja sosa i ostaviti po strani da miruje desetak minuta.
2. Šampinjone iseći na listove, šargarepu i tikvicu oguliti i iseći na štapiće, praziluk i kineski kupus takođe iseći na štapiće.
3. U voku zagrejati ulje i propržiti na njemu piletinu, izvaditi je iz masnoće i ostaviti na toplom.
4. Na masnoći od mesa propržiti šampinjone, te i njih izvaditi rešetkastom kašikom i ostaviti na toplom. Zatim, odvojeno ubacivati šargarepu, tikvicu, kineski kupus i praziluk, te svaku namirnicu kratko pržiti i ocediti od masnoće.
5. Nakon što se sve namirnice proprže, sjediniti ih zajedno u voku. Posebno razmutiti preostali soja sos sa gustinom i malo vode, pa preliti preko sastojaka i kratko propržiti. Posoliti po ukusu.
6. Integralni pirinač obariti u slanoj vodi, a zatim ga ocediti od suvišne tečnosti. Poslužiti uz gotovo jelo.