Kaneloni s artičokama
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 40 min.
pečenje: 35 min.
Sastojci:
* 12 gotovih kora za lazanje
* 250 g krem sira
* 1 kašika pavlake
* 100 g mocarele
* 50 g parmezana
* 100 g gauda sira
* 250 g konzerviranih artičoka
* 300 ml gustog soka od paradajza
Za posipanje:
* 50 g gauda sira
* 50 g mocarele
* 30 g parmezana
Priprema:
1. Mocarelu iseći na kockice, parmezan i gauda sir izrendati. Konzervirane artičoke ocediti od suvišne tečnosti i iseći na kockice.
2. U činiji sjediniti krem sir i pavlaku, pa dodati mocarelu, parmezan i gauda sir.
3. Kore za lazanje nakratko probariti u ključaloj vodi s nekoliko kapi ulja da postanu savitljive. Ocediti ih od suvišne tečnosti i rasporediti na nauljenu tacnu jednu pored druge kako se ne bi slepile.
4. Na svaki list kore naneti kašiku pripremljenog fila od sira i oblikovati rolnicu.
5. U vatrostalnu činiju sipati gust domaći sok od paradajza (ukoliko sok nije dovoljo gust prvo ga prokuvati da suvišna tečnost uvri). U njega utisuti rolnice i odozgo ih posuti rendanim parmezanom, mocarelom i gauda sirom.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta. Pečene kanelone ostaviti da se ohlade a zatim ih poslužiti.