Juneće šnicle u sosu
Foto: Ženja Aćimović
za 5 osoba
mrsno jelo
priprema: 90 min.
mirovanje: 12 sati
Sastojci:
*1 kg junećih šnicli
* 100 g brašna
* 70 ml ulja
* 4 kašičice senfa
* 3 lovorova lista
* 4 čena belog luka
* 350 ml juneće supe
* 150 ml pavlake za kuvanje
* 300 mleka
* 2 kašike seckanog peršuna
* 150 g pirinča
* biber
* so
Priprema:
1. Juneće šnicle istanjiti tučkom za meso, posoliti ih i pobiberiti po ukusu i premazati senfom.
2. Začinjene šnicle poslagati u tepsiju, preliti ih mlekom i ostaviti u frižideru da prenoće.
3. Sutradan odstojale šnicle ocediti, uvaljati ih u brašno i kratko propržiti na vrelom ulju s obe strane da bi se uhvatila korica. Izvaditi ih i ostaviti po strani.
4. U masnoću od šnicli dodati pasirani beli luk i kratko propržiti. Ubaciti lovorov list, sipati juneću supu i vratiti šnicle. Nadalje dinstati na umerenoj temperaturi dok šnicle ne omekšaju.
5. Dodati pavlaku za kuvanje i peršun, te dinstati dok se ne postigne željena gustina.
6. Pirinač obariti u slanoj vodi i poslužiti ga kao prilog uz gotovo jelo.
Savet: Da biste jelo brže pripremili umesto junećih upotrebite teleće šnicle.