Juneće šnicle u paradajz sosu
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 70 min.
Sastojci:
* 8 junećih šnicli od buta
* 3 čena belog luka
* 300 g šampinjona
* 300 g pelata paradajza
* 2 dl juneće supe
* 1 kašičica smeđeg šećera
* 1/2 kašičice bosiljka
* biber
* so
* ulje
Priprema:
1. Juneće šnicle istanjiti tučkom za meso preko najlon kese.
2. U tiganju zagrejati malo ulja pa pržiti na njemu šicle s obe strane dok ne porumene, a potom ih vaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od mesa propržiti pasirani beli luk, tek toliko da zamiriše.
4. Ubaciti šampinjone isečene na krupnije komade, te nadalje pržiti neprekidno mešajući dok tečnost koju su pečurke pustine ne uvri.
5. Sipati samleveni paradajz pelat i juneću supu pa dodati šećer, bosiljak i začine po ukusu.
6. Vratiti pržene šnicle i promešati te nadalje kuvati na umerenoj temperaturi dolivajući vodu po potrebi dok meso ne omekša a umak dobije željenu gustinu.