junece snicle u paradajz sosu polozena
09.06.2022 Glavna jela

Juneće šnicle u paradajz sosu

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 70 min.

Sastojci:
* 8 junećih šnicli od buta
* 3 čena belog luka
* 300 g šampinjona
* 300 g pelata paradajza
* 2 dl juneće supe
* 1 kašičica smeđeg šećera
* 1/2 kašičice bosiljka
* biber
* so
* ulje

Priprema:
1. Juneće šnicle istanjiti tučkom za meso preko najlon kese.
2. U tiganju zagrejati malo ulja pa pržiti na njemu šicle s obe strane dok ne porumene, a potom ih vaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od mesa propržiti pasirani beli luk, tek toliko da zamiriše.
4. Ubaciti šampinjone isečene na krupnije komade, te nadalje pržiti neprekidno mešajući dok tečnost koju su pečurke pustine ne uvri.
5. Sipati samleveni paradajz pelat i juneću supu
pa dodati šećer, bosiljak i začine po ukusu.
6. Vratiti pržene šnicle i promešati
te nadalje kuvati na umerenoj temperaturi dolivajući vodu po potrebi dok meso ne omekša a umak dobije željenu gustinu.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category