Jela iz mog kraja: Bačke ćufte
Sastojci:
* 1 manje pile
* 3 šargarepe
* 1 krompir
* 1 koren peršuna
* 1 kriška celera
* 2 jajeta
* 3 kriške bajatog hleba
* 2 kašike seckanog peršuna
* 3 čena belog luka
* 1 manja glavica crnog luka
* ulje
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. Šargarepu, krompir, koren peršuna i celer očistiti i iseći na krupnije komade.
2. U veći lonac staviti pile, dodati očišćeno povrće i naliti vodom da ogrezne. Poklopiti i kuvati na umerenoj temperaturi dok povrće i meso ne omekša.
3. Potom meso i povrće ocediti od supe, a meso odvojiti od kostiju.
4. Zatim povrće i meso samleti na mašini za mlevenje ili su secku.
5. Hleb natopiti vodom i ocediti, pa izmrviti i sjediniti sa smesom od mesa. Dodati sitno seckani crni i pasirani beli luk, ubaciti jaja, peršun i začine po ukusu i dobro izmešati. Ostaviti u frižideru da miruje 30 min.
6. Nakon toga od smese oblikovati ćufrice. Pržiti ih na vrelom ulju s obe strane dok ne porumene.
Savet: Ćuftice možete praviti i od restlova mesa i povrća od prethodnog dana.
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!