Gulaš sa kobasicama
Sastojci:
2 glavice crnog luka
2 srednje šargarepe
200 g polutrajne kobasice
400 g šampinjona
400 g krompira
1 kašičica mlevene paprike
2 dl soka od paradajza
1 kašika brašna
1 dl belog vina
2 dl pavlake, ulje
mešavina začina
ISPROBAJTE I… Gulaš od šampinjona
Priprema:
1. Crni luk iseći na kockice, šargarepu i kobasicu na kolutove, krompir na krupnije kocke a šampinjone na listove.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati šargarepu, te i nju kratko propržiti.
3. Potom ubaciti kobasice, šampinjone i krompir, naliti vodom da ogrezne i kuvati na umerenoj temperaturi dok krompir ne omekša.
4. Začiniti mlevenom paprikom i preliti sokom od paradajza. Jelo kuvati nekoliko minuta, pa dodati mešavinu vina i brašna. Nastaviti sa kuvanjem dok se ne dobije željena gustina.
5. Pred kraj kuvanja dodati začine po ukusu. Jelo servirati toplo sa pavlakom.
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!