Grašak s kobasicama i testeninom
za 5 osoba
mrsno jelo
priprema: 20 min.
kuvanje: 50 min.
Sastojci:
* 2 manje glavice crnog luka
* 1 kg mladog graška
* 2 šargarepe
* 300 g paradajz pelata
* 120 g testenine po želji
* 150 g dimljene suve kobasice
* 1 kašičica seckane sveže mirođije
* biber
* ulje
* so
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepe i kobasicu na kolutove.
2. Na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu, a potom dodati grašak i pržiti ga neprekidni mešajući oko 5 min.
3. Ubaciti samleveni pelat paradajza i naliti vodom da povrće ogrezne, pa nastaviti kuvanje dok grašak potpuno ne omekša.
4. Desetak minuta pred kraj kuvanja dodati mirođiju, kobasicu i testeninu. Smanjiti temperaturu i kuvati povremeno mešajući dok testenina ne nabubri a suvišna tečnost ne uvri. Testenina će tokom kuvanja upiti tečnost pa ukoliko je jelo previše gusto, tokom kuvanja dolivati pomalo vode.
Savet: Nakon dodavanja testenine, jelo češće mešajte da vam ne bi zagorelo.