Goveđi lonac
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 120 min.
Sastojci
- 1 kg goveđih šnicli
- 3 glavice crnog luka
- 4 čena belog luka
- 2 veće crvene paprike
- 3 lovorova lista
- 2 dl belog vina
- 400 g krompira
- 1 l juneće supe
- ulje
- mešavina začina
Priprema
1. Goveđe šnicle istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Crni luk očistiti i iseći na rebarca, crvenu papriku na kolutove, a beli luk što sitnije iseckati. Krompir oguliti i iseći na kolutove.
3. Veću šerpu nauljiti, pa dno prekriti redom goveđih šnicli. Posuti s malo crvene paprike, crnog i belog luka i staviti lovorov list. Isti postupak ponoviti da bi se utrošio preostali materijal, završiti sa šniclama. Preliti junećom supom da ogrezne i kuvati na umerenoj temperaturi bez mešanja dok meso napola ne omekša.
4. Šerpu izmaći sa ringle pa odgore poslagati kolutove krompira. Sipati belo vino i malo supe da krompir ogrezne