Džigerica u slanini
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 20 min.
pečenje: 10 min.
Sastojci:
* 8 pilećih džigerica
* 16 suvih kajsija
* 100 g kačkavalja
* 16 listova pančete
* 16 čeri paradajza
Priprema:
1. Pileću džigericu očistiti od žilica i preseći napola.
2. Suve kajsije uzdužno zarezati i otvoriti (ukoliko su tvrde nakratko ih potopiti u toplu vodu kako bi omekšale a zatim ih ocediti i osušiti), pa u svaku ubaciti kockicu kačkavalja i preklopiti ih.
3. Po jednu punjenu kajsiju postaviti uz svaki komad džigerice, pa sve zajedno obložiti listom slanine. Krajeve slanine probosti čačkalicom kako se paketić ne bi razvio tokom pečenja.
4. Džigericu u slanini peći na žaru dok ravnomerno ne porumeni sa svih strana. Nakon pečenja na svaku čačkalicu utisnuti po jedan paradajz.