dibari ktlet
03.01.2023 Glavna jela

Dibari kotleti

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 2 osobe
mrsno jelo
priprema: 35 min.
pečenje: 15 min.

Sastojci:
* 4 deblje krmenadle
* 1 manji brokoli
* 2 kašike putera
* 2 ravne kašike brašna
* 250 ml mleka
* 30 g parmezana
* 1 manje jaje
* 120 g kačkavalja
* 1/4 kašičice dimljene mlevene paprike
* prstohvat sode bikarbone
* biber
* ulje
* so

Priprema:
1. Svinjske krmenadle posoliti i pobiberiti, a potom ih istanjiti tučkom za meso. Ispržiti ih na vrelom ulju s obe strane da porumene, a zatim ih ostaviti na toplom do upotrebe.
2. Cvetove brokolija oštrim nožem odvojiti od stabla i spoljnih listova, te izblanširati u slanoj vodi.
3. Posebno pripremiti bešamel sos, u šerpi rastopiti puter, pa dodati brašno i kratko propržiti neprekidno mešajući žicom. Postepeno sipati mlako mleko i nadalje kuvati na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati parmezan i malo soli po ukusu. U prohlađeni sos umešati jaje.
4. Tepsiju obložiti papirom za pečenje. Preko papira rasporediti pržene krmenadle, te na središnji deo svake šnicle naneti po jedan veći ili nekoliko manjih cvetova brokolija. Odozgo preliti bešamel sosom.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta. Pred kraj pečenja kotlete izvaditi i posuti rendanim kačkavaljem. Vratiti nakratko u rernu dok se sir ne rastopi. Na kraju posuti mlevenom paprikom. Kotlete poslužiti uz prilog po želji.

Savet: Za pripremu kotleta umesto brokolija možete koristiti cvetove karfiola.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category