Cušpajz od tikvica s krompirom
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 60 min.
Sastojci:
* 1 veća glavica crnog luka
* 3 srednje šargarepe
* 1 srednji paštrnak
* 4 manje mlade tikvice
* 1,5 l supe od povrća
* 4 kašike bešamel sosa
* 1 kašika seckane mirođije
* 2 kašike jabukovog sirćeta
* mleveni biber
* ulje
* so
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu i paštrnak oguliti i izrendati nakrupno. Tikvice oguliti i iseći na krupnije kocke.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati rendanu šargarepu i paštrnak, te sve zajedno kratko propržiti.
3. Ubaciti tikvice i sipati supu od povrća da sastjci ogreznu, te nadalje dinstati na umerenoj temperaturi dok tikvice ne omekšaju.
4. Umešati bešamel sos i mirođiju, posoliti i pobiberiti po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije željena gustina. U gotovo jelo umešati jabukovo sirće.