13.12.2017 Glavna jela

Ćuretina u sataraš sosu

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 4 osobe mrsno jelo priprema: 40 min. pečenje: 40 min.

 

Sastojci

  • 800 g ćurećeg belog mesa
  • 2 crvene paprike
  • 250 g pelata paradajza
  • 2 veće glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 6 dl supe od povrća
  • 2 dl pavlake za kuvanje
  • mešavina začina
  • ulje

 

Priprema

1. Crni luk očistiti i iseći na rebarca, papriku na krupnije kocke, beli luk ispasirati, a pelat paradajza izgnječiti.

2. Ćuretinu iseći na šnicle, začiniti po ukusu, pa propržiti na vrelom ulju sa obe strane da porumeni. Potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.

3. Na masnoći od mesa propržiti crni i beli luk da omekša.

4. Odgovarajuću tepsiju nauljiti pa u nju rasporediti prženu ćuretinu. Prekriti je dinstanim lukom, rasporediti papriku i pelat paradajza.

5. Posebno umutiti pavlaku za kuvanje sa supom, začiniti po ukusu, te preliti preko mesa i povrća da ogrezne. Peći u zagrejanoj rerni na 200°S dok suvišna tečnost ne uvri.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category