Ćuretina u sataraš sosu
za 4 osobe mrsno jelo priprema: 40 min. pečenje: 40 min.
Sastojci
- 800 g ćurećeg belog mesa
- 2 crvene paprike
- 250 g pelata paradajza
- 2 veće glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 6 dl supe od povrća
- 2 dl pavlake za kuvanje
- mešavina začina
- ulje
Priprema
1. Crni luk očistiti i iseći na rebarca, papriku na krupnije kocke, beli luk ispasirati, a pelat paradajza izgnječiti.
2. Ćuretinu iseći na šnicle, začiniti po ukusu, pa propržiti na vrelom ulju sa obe strane da porumeni. Potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od mesa propržiti crni i beli luk da omekša.
4. Odgovarajuću tepsiju nauljiti pa u nju rasporediti prženu ćuretinu. Prekriti je dinstanim lukom, rasporediti papriku i pelat paradajza.
5. Posebno umutiti pavlaku za kuvanje sa supom, začiniti po ukusu, te preliti preko mesa i povrća da ogrezne. Peći u zagrejanoj rerni na 200°S dok suvišna tečnost ne uvri.