Božanstveni rižoto
Nećete pogrešiti ako fantastična jela s pirinčem, uz dodatak malo mesa i sira, poslužite kao predjelo, pa čak i glavni obrok.
Crveni rižoto sa šunkom
Sastojci:
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
400 g pelata paradajza
2 dl paradajz soka
200 g pirinča
120 g šunke
40 g rendanog parmezana
2 kašike seckanog peršuna
30 g putera
so, biber, ulje
ISPROBAJTE I…
Integralne palačinke sa ajvarom
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, beli luk ispasirati.
2. Na malo ulja propržiti crni i beli luk pa dodati izmiksani pelat paradajza i paradajz sok. Kuvati na umerenoj temperaturi nakon što proključa još 5 min.
3. Ubaciti pirinač pa smanjiti temperaturu i nastaviti kuvanje uz povremeno mešanje. Tokom kuvanja dolivati malo vode po potrebi.
4. Nakon što pirinač nabubri a suvišna tečnost uvri, ubaciti seckanu šunku i parmezan, dodati začine po ukusu i promešati.
5. Na kraju dodati puter i seckani peršun pa mešati dok se puter ne rastopi.
Savet: Za pripremu rižota najbolje je da koristite arborio pirinač!
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!