alaska corba

Alaska riblja čorba

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 4 osobe
posno jelo
priprema: 25 min.
mirovanje 120 min.
kuvanje: 60 min.

Sastojci:
* 4 glavice crnog luka
* 2 šargarepe
* 1 paštrnak
* 1/2 celera
* 1 kg ribe (som, šaran, štuka)
* 1,5 limun
* 4 čena belog luka
* 2 lovorova lista
* biber
* 1 paprika babura
* 1 kašika mlevene paprike
* 200 ml paradajz soka
* 200 ml belog vina
* ulje
* so

Priprema:
1. Ribu iseći na krupnije kocke pa preliti sokom od jednog limuna, posuti je s 4 pasirana čena belog luka, i začiniti s malo soli, pa promešati. Ostaviti je u frižideru da miruje 2 sata.
2. Crni luk, šargarepu, celer i paštrnak, očistiti i iseći na kockice. Preostali beli luk ispasirati, polovinu limuna iseći na kriške, a papriku baburu na krupnije kocke.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, šargarepu, celer i paštrnak.
4. Dodati pasirani beli luk, papriku i limun, pa nadalje dinstati dolivajući vodu po potrebi dok povrće ne omekša.
5. Ubaciti mlevenu papriku i lovorov list, dodati mariniranu ribu i začine po ukusu. Sipati vode koliko je potrebno da sastojci ogreznu pa kuvati još 30 min.
6. Potom dodati mešavinu paradajz soka i vina, i kuvati još 15 min.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category