Tart s breskvama i kupinama
Zasladite se finim domaćim slatkišem proverenog kvaliteta i fantastičnog ukusa!
pročitaj jošDeserti
Tart sa sirom
Priprema: 30 min.
Mirovanje: 30 min.
Pečenje: 40 min.
Mrsno jelo
Sastojci:
Za testo:
* 200 g brašna
* 100 g putera
* 50 g šećera
* 2 žumanceta
* malo hladne vode
* prstohvat soli
Za fil:
* 350 g neslanog krem sira
* 2 kašike šećera
* 1 vanil-šećer
* malo naribane korice limuna
* 2 belanceta
* 50 g suvog grožđa
* 1 kašika griza
Priprema:
1. Pomešati brašno, so i šećer, a potom dodati kockice hladnog putera, žumanca i nekoliko kašika hladne vode. Zamesiti prhko testo, zamotati ga u foliju i ostaviti na pola sata u frižideru.
2. Za pripremu fila, umutiti sir sa šećerom i vanil-šećerom. Dodati naribanu koru limuna i suvo grožđe.
3. Belanca umutiti u čvrst šam, pa ih lagano umešati u fil. Ako je fil tečniji dodati u njega jednu kašiku griza.
4. Testo istanjiti na radnoj površini posutoj brašnom i prebaciti ga u podmazan kalup za pečenje. Utisnuti ga uz ivice kalupa, a višak testa odseći. Testo izbockati viljuškom na nekoliko mesta, te rasporediti pripremljeni fil.
5. Od preostalog testa napraviti trakice i unakrsno ih rasporediti preko fila. Peći na 180°C oko 40 minuta.