29.05.2018 Deserti

Sunđer pogačice s prelivom

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Sastojci:
* 1,5 šoljica (od 170 ml) vode
* 1 šoljica mleka
* 5 šoljica brašna
* 10 suvog kvasca
* 2 kašičice šećera
* 2 kašičice soli
Za preliv:
* 2 jajeta
* 1 šoljica jogurta
* pola šoljice ulja
* prstohvat soli
* 10 g maka

ISPROBAJTE I… Pogačice sa kikirikijem

Priprema:
1. U dubljoj posudi pomešati brašno, suvi kvasac, šećer i so.
2. Dodati toplo mleko i mlaku vodu, pa zamesiti glatko testo. Pokriti ga krpom i ostaviti da naraste oko 30 minuta.
3. Nakon toga, testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini, te ga oblikovati u veknicu.
4. Iseći ga na 12 delova, pa ih poređati u pleh obložen papirom za pečenje. Ostaviti ih da odstoje još 15 minuta.
5. Za preliv mikserom umutiti jaja. Dodati jogurt, ulje i so, pa nastaviti mućenje.
6. Testo izbockati prstom, preko njega sipati pripremljen preliv, te odgore posuti makom.
7. Peći u rerni zagrejanoj na 180°S oko 25 minuta.

Recept Snežane Gavrilović iz Zaječara

Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category