Špric keksići sa džemom
Priprema: 15 min.
Pečenje: 10 min.
Sastojci:
* 250 g brašna
* 80 g šećera u prahu
* 1 vanil-šećer
* prstohvat soli
* 150 g putera
* 1 veće belance
* mleko po potrebi
* džem po želji
Priprema:
1. U vanglici sjediniti brašno, šećer, vanil-šećer i malo soli, te promešati.
2. Dodati kockice putera, belance i malo mleka (jednu do dve kašike). Dobro izmešati da bi se dobila ujednačena mekša smesa.
3. Smesu prebaciti u poslastičarski džak sa zvezdastim nastavkom. Pleh obložiti papirom za pečenje i pomoću džaka istisnuti na njega zvezdice od testa. Zvezdice odvajati nožem od šprica ako je potrebno.
4. Po sredini svake zvezdice prstom napraviti udubljenje. Udubljenja napuniti džemom.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C od 10 do 15 minuta. Kolačići nakon pečenja treba da ostanu svetli.
6. Pečene kolačiće ostaviti da se prohlade u plehu a zatim ih prebaciti na tacnu za posluženje.
Savet: Od iste mase, koristeći poslastičarski džak, možete napraviti keksiće i drugog oblika.