spiralni kolaci
06.04.2023 Deserti

Spiralni kolačići

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Za 8 osoba
Priprema: 20 min.
Mirovanje: 15 min.
Pečenje: 15 min.

Sastojci:
* 300 g brašna
* 100 g šećera u prahu
* 150 g putera
* 1 vanil-šećer
* 1 krupno jaje
* 1 kašičica praška za pecivo
* prstohvat soli
* 1 puna kašika kakaoa
* 1 kašika mleka

Priprema:
1. Pomešati brašno, šećer, vanil-šećer, prašak za pecivo i malo soli.
2. Dodati jaje i kockice putera, pa zamesiti glatko testo. Po potrebno dodati malo hladnog mleka da se testo lakše zamesi.
3. Umešeno testo podeliti na dva dela, pa u jedan deo dodati kakao razmućen u malo mleka i premesiti.
4. Tamno i svetlo testi istanjiti oklagijom u pravougaonik debljine 5 mm. 5. Potom tamno testo premazati hladnom vodom i pomoću oklagije preko njega naneti svetlo testo. Odozgo preći oklagijom i blago pritisnuti da se testa slepe a zatim urolati.
6. Rolat ostaviti u frižideru da odstoji 15 minuta, a zatim ga iseći na šnite.
7. Isečene šnite poređati u pleh obložen papirom za pečenje praveći razmak između njih. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta.

Savet: Od istog testa mogu se praviti svetli ili tamni cvetići, te po dva spajati čokoladnim kremom.

Svetlana Belić

Mamini kolaci

Svetlana Belić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category