Sladoled od čokolade i banane
Sastojci:
4 dl čokoladnog mleka
350 g čokolade za kuvanje
2 zrele banane
2 kašike ekstrakta ruma
2 kašike ekstrakta vanile
4 dl slatke pavlake
ISPROBAJTE I… Sladoled od jagoda
Priprema:
1. U posudi za kuvanje na pari sjediniti čokoladno mleko i izlomljenu čokoladu za kuvanje. Zagrevati uz povremeno mešanje dok se čokolada ne rastopi.
2. Banane oguliti i izmiksati u blenderu.
3. U ohlađenu smesu od čokolade dodati kašu od banane i ekstrakte od vanile i ruma.
4. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, pa dodati u ohlađeni fil od čokolade i polako promešajte varjačom.
5. Pripremljenu smesu sipati u plastičnu posudu, te zaklopiti i ostaviti u zamrzivač da se stegne.
Savet: Za pripremu sladoleda odaberite čokoladu s visokim procentom kakaoa
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!