26.01.2022 Deserti

Ružice sa čokoladom

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 6 osoba
mrsno jelo
priprema: 50 min.
mirovanje: 50 min.

Sastojci:
* 20 g svežeg kvasca
* 200 ml mleka
* 700 g mekog brašna
* 80 g šećera
* 1 vanil-šećer
* 1 ravna kašičica soli
* 100 ml ulja
* 100 ml tople vode
* 1 žumance
* 100 g čokoladnih kapljica
* 100 g putera
Za premazivanje:
* 1 jaje

Priprema:
1. U mlakom mleku razmutiti izmrvljeni kvasac, kašičicu šećera i brašna. Dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U vanglici sjediniti polovinu brašna s malo soli. Dodati preostali šećer, vanil-šećer, ulje, toplu vodu, žumance i nadošli kvasac, pa promešati. Postepeno dodavati preostalo brašno i mesiti dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
3. Od nadošlog testa oblikovati kuglice veličine kajsije i ostaviti ih da odmore dvadesetak minuta.
4. Svaku kuglicu istanjiti oklagijom, premazati je omekšalim puterom i posuti čokoladnim kapljicama pa urolati. Rolnicu uzdužno zaseći napola tako da pri vrhu testo ostane spojeno. Zasečeno testo umotati u krug da bi se dobio igled ružice.
5. Ružice poslagati u pleh obložen papirom za pečenje i premazati ih umućenim jajetom. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category