ruzice s bundevom
30.08.2022 Deserti

Ružice s bundevom

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 6 osoba
mrsno jelo
priprema: 30 min.
mirovanje: 40 min.
pečenje: 35 min.

Sastojci:
* 450 g brašna
* 20 svežeg kvasca
* 1/2 kašičice soli
* 1 kašika šećera
* 1 jaje + 1 jaje za premazivanje
* 1 šolja jogurta (200 ml)
* 50 ml vode
Za fil:
* 1 šolja od 250 ml pirea od pečene bundeve
* 1 kockica putera
* 2 kašike šećera
* 1 vanilšećer
Za glazuru:
* 100 g šećera u prahu
* malo limunovog soka

Priprema:
1. Razmutiti kvasac u malo tople vode s kašičicom šećera i brašna, pa ostaviti na toplom da nadođe.
2. Pomešati brašno, šećer i malo soli, dodati pripremljeni kvasac, jaje i jogurt, pa rukom zamesi glatko testo. Prekriti ga krpom i ostaviti da odmara oko pola sata.
3. Za pripremu fila u pire od pečene bundeve dodati šećer i kockicu putera sobne temperature, pa izmešati.
4. Nadošlo testo istanjititi na pobrašnjenoj površini. Premazati filom od bundeve preko cele površine i zamotati u rolat. Rolat iseći na parčad dužine oko 5 cm, pa ih poređati u kalup obložen papirom za pečenje ostavljajući malo razmaka između testa pošto će nadoći tokom pečenja.
5. Ružice premazati umućenim jajetom i peći na 200°C oko 35 minuta da se zarumene.
6. Za pripremu glazure šećer u prahu umutiti s malo limunovog soka i kašikom vruće vode. Pečene ružice po želji posuti šećerom u prahu i poprskati fondanom.

Svetlana Belić

Bakina peciva

Svetlana Belić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category