Rernjača sa jabukama
Za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 20 min.
pečenje: 40 min.
Sastojci:
4 veće jabuke
1 šolja od 2 dl griza
1 šolja od 2 dl šećera
1 dl ulja
1 dl mleka
1 jaje
1 prašak za pecivo
2 vanil-šećera
60 g suvog grožđa
50 g šećera u prahu
ISPROBAJTE I… Griz pitu sa jabukama
Priprema:
1. Umutiti jaje sa šećerom, pa postepeno dolivati ulje i mleko uz neprekidno mućenje.
2. Potom dodati griz, prašak za pecivo i vanil-šećer. Dobro izmešati da ne bi ostale grudvice.
3. Jabuke očistiti od kore i semenki pa izrendati na krupno rende.
4. U umućenu smesu dodati jabuke i suvo grožđe i polako promešati.
5. Tepsiju nauljiti i posuti brašnom, pa sipati u nju smesu za kolač. Peći u zagrejanoj rerni na 200°S dok ne porumeni. Pečeni kolač ostaviti da se prohladi, a potom ga iseći na kocke i posuti šećerom u prahu.
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!