Red velvet mafini
Red velvet mafini
za 6 osoba
mrsno jelo
priprema: 30 min.
pečenje: 20 min.
Sastojci:
Za testo:
* 220 g brašna
* 1 ravna kašika kakaoa
* 1 kašičica praška za pecivo
* prstohvat soli
* 80 g omekšanog putera
* 150 g šećera
* 1 krupno jaje
* 1 vanil-šećer
* 100 ml mleka
* 1 kašičica prehrambene crvene boje
Za dekoraciju:
* 120 g putera
* 200 g krem sira
* 1 vanil-šećer
* 350 g šećera u prahu
* 2 kašike gustina
Priprema:
1. Sjediniti brašno, kakao, prašak za pecivo i malo soli. Posebno penasto umutiti puter sa šećerom i vanil-šećerom. Dodati jaje i sve zajedno još malo umutiti dok se sastojci ne povežu.
2. Nadalje, u smesu od jaja naizmenično dodavati mešavinu suvih sastojaka i pomalo mleka neprekidno muteći mikserom. Izdvojiti nekoliko kašika umućene smese, pa dodati u nju crvenu prehrambenu boju, te sve zajedno umešati u ostatak smese.
3. Kalup za mafine obložiti papirnim korpicama i izliti u njih pripremljenu smesu do 2/3 visine korpica. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
4. Posebno pripremiti krem. Penasto umutiti puter, krem sir i šećer u prahu, po potrebi dodati i malo gustina da bi krema bila čvaršća. Smesu prebaciti u poslastičarski džak sa zvezdastim nastavkom i njime dekorisati ohlađene mafine.