medeno srce

Medeno srce

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 20 osoba
posno jelo
priprema: 30 min.
pečenje: 20 min.

Sastojci:
Za kore:
1,5 čaša šećera
1,5 čaša vode
3 čaše brašna
1 kašičica sode bikarbone
1 prašak za pecivo
3 kašike džema od kajsija
5 kašika ulja
1 kašičica cimeta
Za fil:
7 kašika džema od kajsija
½ kašičice limuntusa
1 kašičica cimeta
Za glazuru:
100 g čokolade
5 kašika ulja
30 g margarina

Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi izmešati sve sastojke.
2. Polovinu smese sipati u podmazan pravougli pleh i peći u zagrejanoj rerni na 250°S 5 min. da se uhvati korica.
3. Fil: u džem umešati limuntus i cimet. Premazati izvađenu koru, preliti drugom polovinom testa i peći još 20 min.
4. Ohlađeni kolač premazati otopljenom čokoladom u koju je dodato ulje i margarin.

Bakini slatkisi

Maden Sekulić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

more from category