Malina mus kocke
Sastojci:
Za čokoladnu koru:
* 4 jajeta
* 4 kašike šećera
* 2 kašike brašna
* 1,5 kašika kakaoa
Za mus od malina:
* 2 jajeta
* 4 kašike šećera
* 1 šolja od 2 dl izmiksanih malina
* 10 g želatina u prahu
* 4 kašike vode
* 200 ml slatke pavlake
* nekoliko celih malina za dekoraciju
Za glazuru:
* 100 g čokolade
* 200 ml slatke pavlake
ISPROBAJTE I… Slatku pitu sa malinama
Priprema:
Čokoladna kora:
1. Belanca umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šećer.
2. Dodavati jedno po jedno žumance neprekidno muteći mikserom. Na kraju umešati prosejano brašno i kakao.
3. Tepsiju veličine 22×32 cm obložiti papirom za pečenje i izliti u njega smesu za koru. Peći je u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, a zatim je preseći napola.
Mus od malina:
1. Penasto umutiti žumanca sa šećerom, pa dodati izmiksane maline i promešati.
2. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri. Potom ga rastopiti na umerenoj temperaturi i umešati u fil od malina.
3. Umutiti slatku pavlaku u šlag i umešati ga u smesu od malina. Na kraju dodati šam od umućenih belanaca i polako promešati.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati s 3/4 musa od malina, te preklopiti drugom korom. Gornju koru premazati tankim slojem musa, pa kakolač ostaviti u frižider da se stegne.
2. Posebno pripremiti glazuru – slatku pavlaku zagrejati do tačke ključanja i preliti je preko izlomljene čokolade, te mešati dok se ne rastopi.
3. Glazuru preliti preko ohlađenog kolača.
Savet: Za pripremu deserta možete koristiti sveže ili zamrznute maline.
Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!