15.05.2018 Deserti

Mafini s višnjama

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

Sastojci:
250 g višanja
2 jajeta
6 kašika šećera
1 vanil-šećer
90 ml mleka
90 ml ulja
9 kašika brašna
1 prašak za pecivo
50 g bele čokolade
2 kašike tamne čokolade u prahu

ISPROBAJTE I… Kapućino mafine

Priprema:
1. U dubljoj posudi sjediniti jaja, šećer i vanil-šećer pa umutiti mikserom. Dodati ulje i mleko, te dobro izmešati.
2. Posebno sjediniti brašno i prašak za pecivo, a zatim postepeno dodavati u smesu od jaja muteći mikserom dok se ne dobije ujednačena masa.
3. Dobijenu masu podeliti na dva dela, pa u prvi deo dodati rendanu belu čokoladu, a u drugi tamnu čokoladu u prahu i promešati.
4. Kalupe za mafine obložiti papirnim korpicama. Razliti u njih najpre smesu od bele čokolade a zatim u sredinu sipati tamnu smesu. Višnje dobro ocediti u rasporediti ih u kalupe.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 200°S oko 30 min.

Savet: Pečene mafine ostavite da se ohlade, pa ih tek onda izvadite iz papirnih korpica.

Više recepata naći ćete u magazinu Bakina kujna!
Stare brojeve možete preuzeti putem servisa Novinarnica!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category