Mafini s cimetom
Deserti
Mafini s cimetom
Priprema: 30 min.
Mirovanje: 30 min.
Pečenje: 25 min.
Mrsno jelo
Sastojci:
Za mafine:
* 350 g brašna
* 15 g svežeg kvasca
* prstohvat soli
* 2 kašike šećera + 1 kašičica za kvasac
* 50 g otopljenog putera
* 150 ml mleka
* 1 jaje
* rendana kora od 1 limuna
Za premazivanje:
* 50 g putera
* 100 g šećera
* 1 kašičica cimeta
Priprema:
1. Razmutiti kvasac u toplom mleku, dodati kašičicu šećera i brašna, pa ostaviti na toplom da nadođe.
2. U vanglici zmešati brašno, so i šećer. Dodati nadošli kvasac, otopljen puter, jaje i malo rendane kore limuna. Zamesiti glatko testo i ostaviti da odmara oko 30 minuta.
3. Nadošlo testo razviti u pravougaonu koru i premazati je puterom. Posuti mešavinom šećera i cimeta, pa iseći na šest traka.
4. Trake složiti jednu preko druge, te sve zajedno iseći na 10-12 parčića.
5. Kalup za mafine premazati puterom i u udubljenja uspravno složiti šnite naslaganog testa.
6. Peći na 200°C oko 20-25 minuta dok ne porumeni.