krem kocke s malinama
14.07.2022 Deserti

Krem kocke s malinama

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 8 osoba
priprema: 70 min.
mrsno jelo
pečenje: 15 min.

Sastojci:
Za koru:
• 5 belanaca
• 5 kašika šećera
• 3 kašike brašna
• 100 g čokolade za kuvanje
• 3 kašike ulja
• 6 kašika mleka
Za fil I:
• 1 l mleka
• 5 žumanaca
• 5 kašika šećera
• 6 kašika gustina
• 200 g putera
• 100 g šećera u prahu
Za fil II:
• 500 g malina
• 3 dl soka od malina
• 5 kašika šećera
• 2 kašike gustina
• 10 g želatina u granulama
Za dekoraciju:
• 2 dl slatke pavlake

Priprema:
Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šećer.
2. U šam od belanaca dodati brašno i polako promešati varjačom.
3. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i izliti u nju smesu za koru. Peći je u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta.
4. Posebno rastopiti čokoladu s mlekom i uljem. Glazuru preliti preko kore i ostaviti na hladnom da se stegne.
Fil I:
1. U šerpu sipati 7 dl mleka i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa žumancima, šećerom i gustinom.
Sipati u ključalo mleko pa nadalje kuvati na umerenoj temperaturi neprekidno mešajući dok se ne zgusne.
3. Puter umutiti sa šećerom u prahu, te sjediniti s ohlađenim filom od žumanaca i izmiksati.
Fil II:
1. Maline izmiksati pa sjediniti sa šećerom, i kuvati dok smesa ne proključa.
2. Gustin razmutiti u soku od malina, sipati u ključalu smesu i kuvati neprekidno mešajući dok se ne zgusne.
3. Želatin razmutiti s 4 kašike hladne vode, pa umešati u toplu smesu od malina.
Finalni postupak:
1. Nakon što se glazura na kori stegne, premazati je filom I, a potom preliti prohlađenim filom II. Ostaviti na hladnom da se želatin stegne.
2. Ohlađeni kolač iseći na kocke, i dekorisati šlagom od slatke pavlake.

Ženja Aćimović

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

more from category