Kiflice s pivom

FavoriteLoadingDodaj u omiljeno

za 4 osobe
posno jelo
priprema: 30 min.
pečenje: 15 min.

Sastojci:
* 2 čaše od 250 ml mekog brašna
* 1/2 čaše od 250 ml oštrog brašna
* 1/2 čaše od 250 ml piva
* 1/2 čaše od 250 ml ulja
* 3 kašike šećera
* 1 vanil-šećer
* 300 g posnog lešnik krema
* šećer u prahu za posipanje

Priprema:
1. U vanglici sjediniti meko i oštro brašno, šećer i vanil-šećer.
2. Dodati pivo i ulje, pa izmešati varjačom a zatim umesiti rukom da bi se dobilo glatko testo.
3. Umešeno testo podeliti na četiri dela i od svakog dela oblikovati po jednu jufku. Svaku jufku istanjiti oklagijom u krug i unakrsno je iseći na osam trouglova. Na širi deo svakog trougla naneti kašičicu lešnik krema i oblikovati kiflicu.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega kiflice. Peći ih u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta. Kiflice ne treba da porumene već moraju ostati svetle i nakon pečenja.
5. Tople kiflice uvaljati u šećer u prahu.

Bakina kujna

Ženja Aćimović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Previous post

Next post

more from category